Kalender update voor Windows 8, meer overzicht voor de zakelijke gebruiker

Zoals ik al heb geschreven in het artikel over de upate voor de Mail App, komt er vandaag ook een update beschikbaar voor de kalender in Windows 8. Het uiterlijk moet vooral ervoor zorgen dat de afspreken beter inzichtelijk zijn.

Wanneer je meerdere agenda’s in de kalender toont, is op dit moment de overvloed van kleuren niet positief. Ik zelf heb 3 agenda’s en het is dan al snel een kerstboom van kleuren. De update zorgt ervoor dat iedere agenda herkenbaar is aan een accentkleur in de titel en de verticale balk aan de linkerkant van een afspraak

Extra Werkview

Gelukkig komt de werkweek beschikbaar. Ik zelf schakel veel tussen de verschillende overzichten en de werkweek heb ik gemist. Juist de werkweek zorgt er op het werk voor dat er meer informatie op het scherm past.

Beschikbaarheid voor zakelijk gebruik

In outlook kun je wanneer je gebruik maakt van Exchange de beschikbaarheid van collega’s zien wanneer je afspraken plant. Dit geld ook voor Office365. Nu komt de beschikbaarheid ook naar voren in de Kalender App wanneer je een nieuwe afspraak gaat plannen, mits je uiteraard aan Exchange/Office365 gekoppeld bent.

Mailen vanuit een afspraak

Vanuit een afspraak wordt het nu mogelijk om de deelnemers direct te emailen of om andere data voor te stellen.

Een tijdlijn in de agenda

Wanneer je de agenda raadpleegt is er nu net als in Outlook een horizontale balk welke de huidige tijd aangeeft. op deze manier kunt je snel zien welke afspraken als eerste volgen.

Meer mogelijk met repeterende items

Agenda items kunnen nu beter worden ingepland met meer mogelijkheden voor herhaalpatronen. Deze functie zal zo goed als de functie van Outlook bevatten, met de uitzonderingen en vreemde intervallen.

2 gedachten over “Kalender update voor Windows 8, meer overzicht voor de zakelijke gebruiker”

    1. Dat is het inderdaad. Zo’n ruzie tussen beide partijen is niet positief voor de eindgebruiker. Google gaat AES binnenkort niet meer indersteuen, Microsoft iCal niet. Volgens de berichten moet in 2013 een update komen waarmee iCal word ondersteunt. Daarmee zal ook Google weer ondersetunt worden.

Reacties zijn gesloten.