Maak je leven eenvoudig door contactpersonen te koppelen in Windows 8 en RT

KoppelFacebookWanneer je een nieuwe computer koopt of je update je huidige computer naar Windows 8, dan kom je het fenomeen Windows Account tegen. Windows Account is je vroegere Hotmail, of Live account. Heb je niet meer een account, dan kun je die aanmaken.

Microsoft Account geeft je tevens toegang tot een adresboek. Als je mail ontvangt, komen ze in de mail app terecht. Ook kun je andere emailadressen koppelen aan dit account. Dit kun je allemaal doen in Outlook.com. Voor het koppelen van emailadressen, kun je mijn artikel lezen “Offline emailcliënt niet nodig

Maar binnen Windows 8 heb je uiteraard ook de mogelijkheid om facebook, twitter en linkedin te integreren. En waar ik iets meer over wil schrijven is hoe handig het is om contactpersonen van verschillende platformen te koppelen. Op deze manier is er 1 persoon binnen windows 8 waar je alle updates kan vinden van deze ene persoon, email, twitter, facebook, skype etc.

Hoe voeg ik Twitter, Facebook, LinkedIn toe in Windows 8?

Wanneer je voor het eerst inlogt en naar de contactpersonen gaat, zie je daar alle personen die in je hotmail-adresboek stonden. Heb je net een nieuwe Microsoft Account aangemaakt, dan is het daar erg leeg.

KoppelFacebookIs er niets te zien in het scherm, dan kun je niet om het scherm heen wat hier is gepresenteerd.

Klik op facebook of twitter en voer je account gegevens in.

Na verloop van tijd zijn al je contactpersonen uit bijvoorbeeld Facebook gesynchroniseerd en vind je deze in de contactpersonen.

KoppelFacebook(1)Uiteraard kunnen dus verschillende accounts toegevoegd worden aan de contactpersonen. Wanneer je in de contactpersonen App bent, kun je naar de charms gaan(schuif je vinger van rechts het scherm in of ga met de muis naar de rechterkant. Klik op instellingen en op account. Je krijgt het scherm te zien wat hiernaast staat.

Koppel dus zo veel mogelijk van deze omgevingen aan elkaar.

Uiteindelijk krijg je na een tijd van synchroniseren al een aardig adresboek van contactpersonen/vrienden van de social media omgevingen.

Wanneer je door deze lijst loopt zie je een aantal personen vaker voor komen.  Maar het kan ook zo zijn dat je een contactpersoon in Facebook hebt, maar ook in je hotmail adresboek en toch maar 1 keer deze persoon in de lijst ziet staan. Windows koppelt zelf contactpersonen als hetzelfde emailadres in de verschillende omgevingen wordt gebruikt.

Je kunt ook zelf de verschillende contactpersonen koppelen tot 1 kaartje.

Ik ga het bedrijfsaccount van Elbé Development binnen Skype, koppelen met het twitteraccount van Elbé Development.

Open de contactpersoon en klik onder in de balk op koppelen:image

Zoek nu onder Suggesties naar dezelfde persoon maar dan in Twitter of Facebook:

image

Klik daarna op opslaan en de koppeling is klaar.

Hoe stuur ik een direct bericht naar een contactpersoon?

Om een direct bericht te sturen naar een contactpersoon, kun je daarvoor Skype, Facebook of Messenger gebruiken. Met messenger wordt bedoelt de berichten omgeving die MSN messenger voorheen gebruikte. Dit zal door Microsoft op de achtergrond gebruikt worden voor berichten verkeer.

Klik op de persoon en kies welke omgeving je wilt gebruiken:

image

Het berichtencentrum wordt geopend wanneer je voor een bepaalde manier van chatten hebt gekozen. Hier zie je de geschiedenis van alle chats met deze persoon.

Kan ik ook SMS sturen vanuit Windows 8?

Ja dat kan! Belangrijk is dan dat je een betaald abonnement van Skype hebt. Kies je voor de SMS optie zoals hierboven in de afbeelding te zien, wordt Skype gestart(indien de App geïnstalleerd is). Vanuit de Skype App kan dan eenvoudig een sms worden verstuurd naar een mobiel nummer.

Ik persoonlijk gebruik SMS bijna niet meer. Vaak gebruik ik uiteraard Whatsapp op mijn telefoon, maar steeds vaker stuur ik via Windows 8 een bericht. Soms via Facebook en soms op Messenger. Het voordeel is dat je nog eenvoudiger met iemand kunt communiceren.

Hoe zie ik update van een contactpersoon?

In het scherm hierboven zie je direct alle updates van deze persoon. Dus of deze persoon nu op Facebook, Twitter of Linkedin een bericht plaatst, op de personenkaart zie je alle tweeds en facebookberichten.

Kan ik Twitter, Facebook en Linkedin in één keer raadplegen?

Ga naar de contactpersonen en klik op “Updates van Vrienden”. Je ziet hier alle berichten van alle gekoppelde social media. Dus je hoeft niet meer 3 verschillende sites of Apps te openen.

image

Hoe kan ik zelf een bericht eenvoudig op Facebook of Twitter plaatsen?

Ga daarvoor wederom naar Contactpersonen en klik op je eigen foto. Je komt dan in jouw eigen “Kaart”. Hier kun je alle berichten zien die jezelf hebt gepost, maar ook alle reacties op jou facebook, direct messages van Twitter en ook alle foto’s in je skydrive, facebook, flickr.

image