Surface RT in Nederland beschikbaar

Vanaf vandaag is de Surface RT beschikbaar op www.windowsstore.nl. Deze officiele Microsoft online winkel levert alleen de RT versie in 32 en 64 GB, vanaf €486.

Op tablet http://www.tabletcenter.nl/ van Coolblue is deze nog niet beschikbaar, terwijl daar maanden wordt aangegeven dat de Surface “Binnenkort” beschikbaar zal zijn.

[Update]

Inmiddels blijken de volgende winkels ook de Surface RT te leveren:

In Amerika heeft Microsoft Staples toegewezen als één van de externe verkoopkanalen. Staples was in Nederland voorheen Office Center. In Amerika levert Staples ook de Surface Pro. In Nederland is nog niets te vinden van de Surface op de Staples website.

Welke versie geschikt is hangt helemaal af van de verwachting die je hebt. Wil je een soort IPad welke ook zakelijk gebruikt moet worden, door gebruik te maken van Office en Remote functionaliteit, dan volstaat de RT versie heel goed. Ik raad wel aan indien zakelijk wordt gebruikt, de typecover aan te schaffen in plaats van de Touche.

Verwacht je meer een Ultrabook welke zich ook als tablet kan gedragen, dan zou ik toch voor de Surface Pro gaan. Op de Pro kunnen Windows 7 programma´s geïnstalleerd worden.Deze is echter nu nog niet in Nederland beschikbaar.

In alle gevallen is de Surface heel goed aan te sluiten op monitoren, muizen, toetsenborden, waardoor zakelijk er geen belemmering hoeft te zijn deze apparaten te gebruiken.